De bloemen van Jo Malone

Jo Malone en ik, wij waren voorbestemd om elkaar graag te zien. Omdat alle geuren zo puur zijn, omdat je ze naar hartelust kan combineren en omdat ze er to-die-for uitzien. Klasse met een grote K. En ook omdat ik geen zintuig zo lief heb als mijn reukzin. Dit is een geurtje voor liefhebbers van fris en fleurig! En als je on-a-budget zit raad ik je aan om hier gewoon te stoppen met lezen want hij is érg verleidelijk!

JoMalone_1

Als ik op een dag mijn eigen parfum uitbreng (I like to dream big!), dan pak ik het aan zoals Jo Malone. Simpele en pure geuren die je kan combineren. Ik ken het merk nog niet door en door (daar komt binnenkort verandering in, stay tuned) dus toen ik tien minuten voor sluitingstijd nog snel Senteurs d’Ailleurs binnenglipte wist ik nog niet dat ik met zo’n prachtig gevuld doosje naar huis zo gaan. Ik wou snel de Jo Malone-corner even zien en „Lipstick Rose” van Frederic Malle eens ruiken. Toen de vriendelijke dame achter de Jo Malone corner me even wat wegwijs maakte, viel m’n oog op een bloemrijke stand. En toen ze vroeg van welke geuren ik zoal hield was mijn antwoord ook al snel „Iets fris. Met bloemen!”.

JoMalone_2

Wel, ik zag dus een overload aan bloemen en ik schuifelde al snel naar de speciale counter. Limited Edition: Osmanthus Blossom! En hoewel ik het ideale slachtoffer ben van verkoopspraatjes die beginnen met de woorden limited edition, had ik niet veel uitleg nodig: het was gewoon liefde in een flesje.

JoMalone_4 JoMalone_7

De topnoten zijn zo fris dat je ’m zelfs op de warmste dagen van het jaar kan verdragen – dat heb ik intussen kunnen testen. Frisse citrusnoten accentueren de bloemengeur zodra hij in contact komt met je huid. De Osmanthus bloesem zorgt voor een zoete, ietwat honingachtige geur, in het hart met rijke bloementoetsen. De basis bestaat uit Cashmere Woods, dat is een verzamelnaam in de parfumindustrie voor een waaier aan geuren. Meestal staat het voor een combinatie van cederhout, amber, musk en vanille. Dit klinkt heel zwaar maar dit is het absoluut niet. Het is een aangename en houtachtige basis dat perfect bij deze cologne past.

JoMalone_6

[toggle title=”Love”]

– Fris & vol bloemen, what’s not to love?

– Blijft lang en voelt toch licht aan

– Prachtige flacon

– Je kan ’m combineren met andere Jo Malone geuren

[/toggle] [toggle title=”But”]- Als je het niet voor bloemen hebt, skip je deze beter[/toggle]

100 ml voor €92 – verkrijgbaar bij Senteurs d’Ailleurs